Naked Stories, promotie actie

NakedStories

ALMERE – Het winkelend publiek keek zaterdag vreemd op toen zij diverse bedden door het centrum voorbij zagen rijden. Deze ludieke actie was bedoeld om het theaterproject Naked Stories onder de aandacht te brengen. In de bedden lagen acteurs die mede te zien zullen zijn in de voorstellingen die de hele maand november worden gespeeld.  

 In Naked Stories belichten 24 zeer diverse personages hun ervaringen met seks. Met elkaar staan zij voor de bevolking van Almere. De verhalen die zij vertellen zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen en gaan over: groepsdruk, grenzen stellen, culturele verschillen , homo/biseksualiteit, tienerzwangerschappen, loverboys, man/vrouwrolpatronen, seks als ruilmiddel, veilige seks en geslachtsziekten, de risico’s van het internet en mobiele telefoons maar ook over die hele mooie eerste keer, intimiteit en verliefdheid.

 Het bijzondere format is de kracht van de voorstelling. Naked Stories kent geen scheiding tussen de toeschouwers en de acteurs. Zij delen een ruimte waaromheen aparte kamertjes zijn gecreëerd. Er zijn evenveel acteurs als toeschouwers. Een acteur nodigt een toeschouwer uit in een kamertje, waar één op één de verhalen worden verteld.

Aan de voorstelling werken zestig acteurs mee, in leeftijd variërend van 18 tot 80 jaar. Naast professionele acteurs, werken de betere amateurtoneelspelers uit Almere aan de voorstelling mee en studenten van de ROC-Theateropleidingen. Bij toerbeurt geven zij gestalte aan de 24 personages die de verhalen vertellen.

Naked Stories is gemaakt door ZINspelers (artistieke gedeelte) en Bombarie (productie). Beide stichtingen zijn actief in Almere. Zij werden bij het realiseren van deze voorstelling direct ondersteund door Sense, het informatiepunt voor jongeren en seks van de GGD Flevoland en Kunsten Centrum De Kunstlinie.

Naked Stories is gemaakt voor middelbare scholieren, maar de voorstelling is zeker ook de moeite waard voor ouders en mensen die met jongeren werken. Daarom wordt er naast de schoolvoorstellingen ook op de donderdag- en vrijdag avond in november een aantal vrije voorstellingen gespeeld. De première-avonden zijn op 4 en 5 november. Daarnaast zijn er nog kaarten beschikbaar op 12, 13 en 18 november in de Kunstlinie in Almere Stad en op 25 en 26 november in De Hulk in Almere Haven. De voorstelling wordt gespeeld om 19.30 uur en 21.00 uur. Ga voor kaartverkoop en verdere informatie naar www.nakedstories.nl

Bron: Almere Vandaag 25 oktober 2010

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cultureel Management & Product Design