Muziekliefhebber kon zijn hart ophalen tijdens Popronde Almere!

In tien uur tijd kon Almere zaterdagavond genieten van 23 optredens door het gehele centrum! Tijdens de eerste editie van Popronde Almere waren er ontzettend veel nieuwe bands te ontdekken. “Steeds meer jongeren en oudere jongeren in Almere willen niet steeds naar Amsterdam om goede muziek te horen. Met bijna 200.000 inwoners verdient de stad een volwassen popklimaat” aldus Tijs de Boer (Snoerloos).

In ’t Boemeltje op het Stationsplein speelde Easy Joe feelgood poprock voor de gasten van het café. Op hetzelfde moment speelde singer-songwriter Kasmere Hakim voor de gasten van Hemel op Aarde op het Deventerpad. De bezoekers liepen met het programmaboekje gewapend door het centrum richting de optredens waar ze bij wilde zijn. Zo gaven de heren van  Boef en de Gelogeerde Aap een spetterend optreden weg in de Kunstlinie op het 3voor12 podium, waar hiphop een hele nieuwe betekenis kreeg! “Deze jongens laten zich moeilijk in een hokje plaatsen. Met een combinatie van grime, dubstep en teksten met af en toe een Jules Deelder-achtige kwaliteit bewandelen ze nieuwe paden” schrijft 3voor12/Flevoland.

Het Arnhemse Krach stond in een uitpuilende Endzjin. De belangstelling was groot, ondanks concurrentie van de Flavourland-voorrondes in Emmeloord op dezelfde avond. De gehele avond was er tijdens de Popronde in Almere voor iedereen een optreden te vinden naar eigen smaak. Dit maakt de Popronde ook tot een leuk festival om te bezoeken, volgens Anja Jansen uit Breda. Zij stond te luisteren naar de optredens in Poppodium de Meester, waar het 3FM Podium was. “Ik ben opgegroeid in Almere, maar woon nu in Breda. Voor initiatief zoals de Popronde kom ik graag een avondje terug naar Almere” verteld Anja Jansen.

Ook de organisatoren Jan-Melle Liscaljet en Josta Visser zijn erg tevreden met de 1000 bezoekers die de Popronde over de gehele dag trok en het diverse publiek wat stond te genieten bij de verschillende optredens. “Het was een goede eerste editie en we hebben nu al zin om het volgende jaar nog groter te gaan aanpakken. Dus zorg dat je daar bij bent” aldus Jan-Melle Liscaljet. Voor een uitgebreid verslag van alle optredens kun je kijken op 3voor12Flevoland.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cultureel Management & Product Design