Nieuw Almeers Peil opent expositie bij Kasteel Almere

Op vrijdag 17 september 2010 zal de Almeerse wethouder van cultuur Berdien Steunenberg officieel de expositie Nieuwe Almeers Peil #02 openen bij het Kasteel van Almere. De expositie bestaat uit werk van elf ontwerpers die hun roots in Almere hebben liggen. Geïnspireerd op het kasteel, hun Almeerse jeugd en de geschiedenis van een jonge stad hebben zij werk gemaakt rondom het thema “luchtkastelen” Het thema voor lichting NAP #02 is en de zandvlaktes bij Poort ziet, realiseer je je: 30 jaar geleden was de hele polder zoals hier. Leeg en onbegrensd. De mogelijkheid om de stad van je dromen te bouwen. Vijf kilometer verderop doemt de ruïne op van Kasteel Almere… “We schrijven geschiedenis” knippert er op de lichtkrant langs de A6:een droom is ingehaald door de werkelijkheid. NAP wil de van de werkelijkheid weer een droom maken. Met Almere en de polder als ultiem onderzoeksobject van de maakbaarheid van de omgeving.

Daarbij gaan natuur en cultuur, mensen en stenen naadloos in elkaar over. Nieuw Almeers Peil is een platform waar jonge ontwerpers uit Almere de mogelijkheid krijgen zich te presenteren door middel van een jaarlijkse expositie rondom een vrije ontwerpopdracht naar aanleiding van een thema, een catalogus en de website www.nieuwalmeerspeil.nl. In de zomer van 2007 werd de eerste editie geopend door burgemeester Annemarie Jorritsma op Stadslandgoed De Kemphaan.

De ontwerpers van NAP bieden een nieuwe, originele kijk op de alledaagse omgeving. Meestal zijn het hele simpele aanpassingen, die zorgen voor een totaal andere beleving. Dit geldt voor een stad, voor een woonomgeving, en zelfs voor gebruiksvoorwerpen. Maar bijvoorbeeld ook voor een zakelijke exploitatie of bestemmingsplan. De ontwerpers denken graag buiten de vaste kaders. Luchtkastelen; Wanneer je Almere vanuit het westen binnenrijdt.

 

Expositie

de expositie is te zien op:

vrijdag 17 september: 19:00 -

zaterdag 18 september: 16:00-21:00

zondag 19 september: 12:00 – 17:00

 www.nieuwalmeerspeil.nl voor het complete programma

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cultureel Management & Product Design