Josta Visser in de Almere Vandaag

Buitentapijt moet designwereld verpletteren

ALMERE / ODEKE DE JONG - 

De Almeerse Josta Visser (25) presenteert zich volgende week tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Op deze beurs voor Nederlandse designers hoopt, de aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht afgestudeerde Almeerse, indruk op de ontwerpwereld te maken met haar buitentapijt.

Industrieel ontwerper Visser staat samen met negen oud- klasgenoten op de Dutch Design Week als Utrecht Verplettert. De Almeerse heeft acht stoeptegels ontworpen met een patroon erop, een buitentapijt. ,,Je huis is helemaal ingericht op de manier waarop jij dat wil. Waarom zou dat niet buitenshuis kunnen? De openbare ruimte wordt vooral gezien als functioneel en niet als persoonlijk, dat wilde ik graag veranderen.”

buitentapijt_josta visserVissers’ ontwerp er springt tussen de ontwerpen van haar oud-klasgenoten uit, aangezien zij vooral meubels hebben ontworpen. Haar reliëf ontwerp vormt een klein tapijtje, geïnspireerd op een perzisch tapijt. De acht tegels vormen samen het vloerkleed. Zij hoopt stiekem dat de gemeente Almere geïnteresseerd raakt in haar ontwerp. ,,Misschien dat het ergens in het Stadshart verwerkt kan worden”, mijmert zij. De openbare ruimte kan in Almere een stuk gezelliger, volgens Visser. 

 

De oud-studenten hebben bewust gekozen om zich onder de naam Utrecht Verplettert te presenteren. ,,De designopleiding in Eindhoven staat altijd in het middelpunt tijdens deze week. Onze opleiding wordt vaak vergeten. Wij willen daarom een verpletterende indruk achterlaten, het is een knipoog om te laten zien dat

 

wij er ook zijn.”

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cultureel Management & Product Design